Om Hal og dra

Hal og dra er først og fremst et gründerprosjekt, og vår motivasjon er idealistisk: Vi ønsker å  bidra til at flere kommer seg ut i naturen med barna sine! Vi skal utvikle produkter som gjør det enkelt og moro å komme seg ut med barn når de har vokst ut av pulk, vogn og bæremeis. Produktene skal også motivere voksne til aktivitet, med riktig belastning og god effekt på kroppen.

Som gründere har vi holdt på en stund, samtidig er vi veldig ferske i faget. Gjennom humor, frustrasjon, svette og galskap vil vi vise deg hvordan vi jobber som gründere. Vi vil dokumentere testing og idéutvikling, og dele tips, råd og erfaringer fra de litt mer byråkratiske nødvendighetene.

Vår viktigste samarbeidspartner på veien er naturens fantastiske hindre.

Hvorfor en blogg?

Vi tror det er mange gründere som oss, selv om vi faller litt mellom flere stoler: Ikke er vi teknologiske, vi driver ikke med fiske eller landbruk, ikke utvikler vi apper, og ikke har vi tenkt oss til Silicon Valley.

Vi skriver for å vise at alle er innafor, og alt går an!

Vi tror også på åpenhet og deling, og at vi blir bedre til å skape om vi er synlige! Vi kan imidlertid ikke skrive om alt vi jobber med, så noe informasjon er under beskyttelse og noe ønsker vi ikke fokus på i det hele tatt. Sånn er det bare.

Hvem er vi?

Den daglige driften ivaretas av Beate Horg (gründer og daglig leder) og Gaute Bjørnli (gründer og IT-ansvarlig).

I tillegg har vi et team som foreløpig består av Jens Ove Borten (mekaniker), samt Siri Marte og Roar – våre to sparringspartnere som vi drar inn ved behov.

Vi har også et nettverk av gode rådgivere som er eksperter på blant annet produktutvikling og forretningsdrift.

Hva skal vi egentlig lage?

Mange spør oss om hvilke dingser vi skal lage. Det kan vi nok ikke røpe helt ennå, mest på grunn av patentbarhetsvurderinger og rettigheter. Det vi kan si er at alle produktene våre vil bidra til at det blir enklere og morsommere å ta med seg de litt større barna (og kanskje de små) ut i skog og mark – samtidig som vi har fokus på at den voksne kroppen er aktiv, og belastes på en riktig måte.

Det er også noen som lurer på om produktene heter «Hal og dra». Svaret på det er nei. Produktene vil lanseres som egen merkevare under et annet navn.

Det vi kan love er at så fort vi har noe å fortelle – gjør vi det her på bloggen 🙂

Om du vil vite mer om oss, hva med å starte med å lese om hvordan vi ble til?

 

Våre verdier

Ut på tur – aldri sur
Det skal være enkelt å være aktiv i hverdagen – slik får vi bedre folkehelse

Stein, saks, papir
Det er lov å være uenig, men enighet varer lengst

Hver dag er en fest
Det er flest hverdager – takk og lov for det