Prototyp i år – årets julegave 2017?

Tre produkter begynner å ta form. Men ennå er ingen av dem verken testet skikkelig eller satt i produksjon. Derfor skal vi snart inn i prototypenes verden.

I forrige uke var vi på møte med Carl André Nørstebø (Eggs Design). Han er mentoren vår, og har i oppgave å geleide og veilede oss slik at vi har et godt grunnlag for å ta riktige valg når vi skal velge produsent(er), ha en smart markedstilnærming og en slagkraftig markedsføring.

Det første møtet med mentor handlet om produksjon av prototyper.

Prototyp kan være så mangt. I følge Wikipedia er ordet gresk og betyr «førsteinntrykk». Formålet med en prototyp er å demonstrere og teste funksjon og design. En prototype er med andre ord en slags kladd.

Foto av Carl André Nørstebø, som leker med en gul og rød ball som nærmest svever foran ham. Han sitter ved et bord med rosa og gule lapper.
Carl André Nørstebø er vår mentor. Han er produktdesigner og gründer i et av Trondheims mest spennende utviklings- og innovasjonsmiljø. Akkurat nå er han i gang med å lære oss om hvordan vi skal jobbe med prototyper.

Som en forlengelse av det vi har holdt på med de siste årene, går vi snart i gang med å lage prototyper. Ikke bare en eller to, men kanskje seks eller sju. Så skal vi la familie og venner, kjente og ukjente teste produktene og høste erfaringer (invitasjoner til å delta kommer på bloggen etter hvert 🙂

Prototyp-jobbing handler om å forbedre, forbedre, forbedre – helt til vi har kommet fram til produkter som svarer til forventningene.

Og for å være helt ærlige, vi er ikke helt blanke fra før, altså. Det ene produktet vi skal sette i produksjon har vi testet i flere år, og det er vel på mange måter ferdig. Ett av de andre produktene har vi allerede bygd en modell av, og kommer til å ta neste «prototypsteg» ganske snart.

 

Vi er ikke helt blanke på prototyper. Her ser dere en bitteliten flik (kan dessverre ikke vise mer) av en kladd vi har laget.

Vi vet hvor vi skal, vi vet hva vi ønsker å lage, vi vet det fungerer, men vi er ikke helt sikre på hvordan vi kommer dit. Akkurat nå er det det prototyping handler om for vår del.

Blir det som vi vil, så ligger produktene våre under juletreet neste år 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *