Jippi! Vi har fått vår første samarbeidspartner!

Foto fra Didriksons nettside, viser en mann i blå jakke og en dame i hvit jakke foran en hvit campingvogn.

Allerede FØR vi åpnet bloggen fikk vi vår første samarbeidspartner. Det er ikke hvem som helst heller – utrolige Didriksons takket ja til å bidra med klær til gründerprosjektet vårt!

Det hele startet med at fotografen vår så for seg at fargerike klær på bildene kunne se bra ut. Så foreslo han at vi måtte høre med en leverandør om lån av klær til den planlagte fotograferingen.

Vår første respons var at det hørtes helt umulig ut å få noen til å gi «lille oss» noe som helst, før vi i det hele tatt hadde vist hva vi var gode for. Men, vi sendte likevel en e-post til en kjent leverandør av fritidsklær. Etter noen uker (!!!) fikk vi negativt svar.

Noen uker senere droppet jeg tilfeldigvis innom Sport 1 på Støren, og traff den alltid like trivelige sjefen for butikken. I løpet av noen minutter hadde jeg fortalt ham om hele prosjektet, og spurt om han hadde noen råd om hvordan vi kunne gå fram for å finne en samarbeidspartner. Og joda, han hadde to stalltips:

  1. Ta direkte kontakt med selgeren i ditt lokale distrikt (ikke Oslo-kontoret)
  2. Velg en aktør som ikke nødvendigvis er markedsledende – men som likevel har høy kvalitet

Som sagt, så gjort.

Vi valgte å satse på Didriksons, og etter en hyggelig prat med den lokale selgeren med påfølgende e-post hvor vi beskrev prosjektet og skrev litt om oss selv, ble vi invitert til et møte med salgsjefen som tilfeldigvis befant seg i Trøndelag uka etter.

Det ble en positiv og interessant opplevelse. De ville sponse prosjektet vårt! Viktig for oss er det at Didriksons verdier og tanker sammenfaller med det meste av det vi står for. De har en sterk miljøprofil og deres filosofi: «We don’t Challenge the elements, we adapt to them» er interessant likt vårt «slogan»: «Vi samarbeider med naturens fantastiske hindre».

Fordi vi samarbeider med Didriksons, er mange av klærne vi når vi er ute og tester (og ellers!) fra dem.
Didriksons dukker nok opp både her og der på bloggen etter hvert 🙂

Didriksons støtter også noen andre prosjekter, og noen av dem har en sterk idealistisk profil og et ekte miljøengasjement.

Veien ut
Denne stiftelsen bruker naturens positive effekt sammen med profesjonelle terapeuter for å hjelpe rusavhengige til å leve et varig rusfritt liv.

Over skog og Heiberg
En aktør som blant annet satser på turtilbud til barn og ungdom med tilpasningsvansker i dagens samfunn.

Wild Seas
Organisasjonen kombinerer øko-turisme med miljøvern. De bidrar blant annet i et Citizen science-prosjekt (privatpersoner som registrerer arter for vitenskapen) som har som mål å overvåke hvalpopulasjoner.

Om du er på utkikk etter gode samarbeidspartnere: Følg tipsene vi fikk fra sjefen på sportsbutikken (se over). I tillegg tror jeg det er lurt å velge en leverandør som har mest mulig sammenfallende verdier som deg selv. Da går praten så mye lettere.

 

Følg Didriksons på Facebook og Instagram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *