Det utrolige sammentreffet

Hal og dra startet en sånn typisk solfylt høstdag, akkurat passe kald til at du kan lukte vinteren som kommer, akkurat passe varm til at du har lyst til å ta en kaffe på en benk.

Men heldigvis valgte Beate å gå i et møte i stedet for å kjøpe seg en kaffe og sette seg på en benk.

Bakgrunnen for det planlagte møtet var å finne ut om det var noen av forskerne i Cerg-miljøet ved NTNU som kunne bidra til å videreutvikle en produkt-ide hun hadde.

Ved en tilfeldighet var en av forskerne, Siri Marte, invitert til møtet.

Etter at Beate hadde fortalt om ideen og sitt ønske om å dra inn kompetanse på både fysiologi, hjertehelse og trening, ble det først litt stille i rommet. Så:

– Mener du det altså? Seriøst?, utbrøt en nærmest lattermild Siri Marte.
– Eh… ja?, svarte Beate.
– Du har jo min ide, jo!

Siri Marte begynte å fortelle om hvordan hun som småbarnsmor til en sjuåring og en baby følte på en enorm frustrasjon fordi hun ikke kom seg ut i naturen slik hun ønsket. Drømmen var en løsning som gjorde det mulig å få med seg begge barna ut på tur, samtidig som hun kunne bevege seg «fritt».

– Samme her, repliserte Beate, og tenkte tilbake på tiden med en baby, en toåring, en på seks og en tenåring.

 

To rastløse damer, en hel gjeng med barn og ingen gode nok transportmuligheter for å komme seg ut i frisk luift. Hva får du da? Kreative løsninger! Foto: Fotograf Eidsmo
To rastløse damer, en hel gjeng med barn og ingen gode nok transportmuligheter for å komme seg ut i frisk luft. Hva får du da? Kreative løsninger!
Foto: Fotograf Eidsmo

Siri Marte fortsatte på historien om hvordan hun først hadde saumfart markedet etter løsninger i håp om at noen hadde funnet opp et slikt produkt. Men uten hell. Så tok hun kontakt med Innovasjon Norge, som på sin side mente at produktet eksisterte allerede.

– Hurra, tenkte jeg, sa Siri Marte.

Det viste seg imidlertid at Innovasjon Norge viste til de samme produktene som hun allerede hadde funnet frem til selv. Og de forstod fortsatt ikke verken behovet, eller konseptet.

– Jeg forsøkte til og med å tegne og forklare, men forstod raskt at de ikke fant ideen særlig god. Eller at jeg er elendig til å tegne, smilte Siri Marte, og la til at hun til slutt ga opp.

Så da satt de der – utrolig men sant: To personer som i flere år hadde gått rundt med så og si samme idé. Den ene hadde imidlertid hatt fokus på en festeduppeditt, og den andre på en transport-duppeditt (vi kan ikke røpe mer…).

Det opprinnelige møtet endte med at den tredje møtedeltageren, Ulrik, overlot rommet til de to andre. Etter en engasjert halvtime ble de to damene enige om å lukte på et samarbeid, og se hva de kunne få til – i tospann. I løpet av halvtimen konstaterte de også at forskjelligheten; Siri Martes helsefaglig forskerbakgrunn og Beates erfaring fra journalistikk og kommunikasjon var en utrolig spennende og relevant kompetansemiks.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

I skrivende stund har vi samarbeidet i over ett år. På den tiden har vi sendt noen søknader (til og med med positivt utfall), vi har hatt timevis med resarch, mentorjobbing, samarbeid med teamet, etablering av denne bloggen – og Siri Marte har fullført en doktorgrad.

Målet er selvfølgelig å få produsert det vi jobber med – men samtidig har veien mot målet en stor verdi i seg selv.

 

PS: Gründerprosjekt endres ofte fortere enn svint. I dag har ikke Siri Marte en aktiv rolle i prosjektet – slik det fremkommer i dette innlegget – men fungerer som sparringspartner. Til gjengjeld har Gaute tatt over rollen som medgründer 🙂 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *