«Is it customary to play outdoors in the countryside, or in the nature, with children?»

Tre gutter som leker med en ball på en strand i Spania. Det er fint vær og nesten skyfri himmel.

Nordmenn er født med ski på beina, sekk på ryggen og Kvikklunsj i munnen – og det hele er gresk for resten av verden. Hvordan skal vi da spørre dem om «turvaner»?

De siste tre årene har vi gjort en hel del resarch, også utenfor Norge. Vi har gått gatelangs i Roma, Paris, London og i en småby i Spania på utkikk etter folk med barn, ute på tur. Vi har observert hvordan de beveger seg rundt, og hvordan de forholder seg til barna når er ute. Det vi ser er at de på mange måter gjør dette helt annerledes enn i Norge, men jeg nekter likevel å tro at det er umulig å selge produktene våre i utlandet.

For å finne ut mer om markedspotensialet vårt, lager vi for tiden to undersøkelser: Én for det skandinaviske markedet, og én for andre land. I begge spør vi blant annet om bosted, alder på barn og turvaner – og sistnevnte tema viser seg å være en liten «nøtt»: Hvordan snakker vi til spanjoler, engelskmenn og franskmenn om turvaner når de ikke har en kulturell forståelse for nettopp å gå på tur?

Vi skandinaver skiller oss fra resten av verden på flere områder. Avisen The Guardian laget nylig en oppsummerende «handy guide» om de kulturelle forskjellighetene gjennom en titt på språket. De har blant annet tatt for seg det norske «koselig», svenske «lagom» og det finske «Kalsarikännit» som betyr å være alene hjemme mens du drikker og går rundt i bare undertøyet (om det er noe bare finnene gjør, tviler jeg imidlertid på…)

På tross av de påtagelige kulturforskjellene, er jeg temmelig sikker på at markedsundersøkelsen vil vise noe vi kan ta tak i, og bygge videre på. Det som er interessant ved å spørre, er at det kan dukke opp noe som viser et potensielt marked, eller et «ukjent» behov for et produkt eller en tjeneste. Det håper vi jo på. Vi jobber allerede med å se på hvordan vi kan nå andre målgrupper med tilpasninger og innovasjon.

Å ja, du lurer på når spørreundersøkelsen kommer, sier du? Snaaaart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *