Hjelp, jeg syr!

Foto av Beate som syr på et svart stoff.

Hvem skulle tro det? Jeg, som blir helt frynsete om jeg må bruke noen sekunder ekstra på å knyte skoene – må sette meg ned og fikle i timesvis med nål og tråd. Jeg skal sy noe av det vi har grublet og tenkt på. Argh!

Det hele startet i en grå, firkantet lagerbygning på Flatåsen. Mentor hadde bedt oss finne noen som kunne produsere prototyper for oss, og utrolig nok sa den produsenten vi hadde øverst på lista, ja!

Godt skjult inne i den uanselige firkanten skjulte det seg en bitteliten syfabrikk med fantastiske materialer, hyllevis med fester, hemper og duppedingser, et titalls rare symaskiner – og to ansatte.

For å være helt ærlig, trodde jeg de skulle sy for oss.

«Dere må hjem og sy litt, slik at vi ser helt tydelig hva dere har tenkt», sa daglig leder, og sendte oss ut i fabrikken med en saks og beskjeden om at vi kunne ta med oss det vi ville.

Så nå sitter vi her med strikk, neopren, nål og tråd og skal sy det vi har tenkt. Det er tøffe tak. Jeg har til og med, i mitt onde sinn, prøvd å tenke ut en plan som ville tvinge Gaute til å sy (men er redd han kan skade seg…)

Selv om jeg verken eier tålmodighet eller evnen til håndarbeid (henger sammen!), er jeg heldigvis dårlig på å gi opp. Målet er å levere noe til fabrikken på Flatåsen innen to uker. Det skal gå!

Passer godt å avslutte med to sitater, begge fra samme dame:

”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

«Drunknat? Åh nej! Det är lika omöjligt för mig att sjunka som för en kamel att trä på en synål. Jag flyter på fläsket!”

Pippi Långstrump

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *