Følelsen av en nyttårsrakett

Foto av fyrverkeri i blått og grønt, med mørkeblå bakgrunn

Vi fikk en fantastisk julegave fra Innovasjon Norge i år, vi. I pakken lå det et tilskudd til markedsavklaring, noe som betyr at vi i løpet av kort tid skal gjennomføre markedsundersøkelser og sette i gang produksjon av prototyper.

Følelsen av å logge seg inn, åpne innboksen, og se at det står «søknad innvilget» er bokstavlig talt ubetalelig. Det har skjedd oss to ganger, og begge gangene er det første som slår meg: «Det må være en feil».

Kanskje er det janteloven som alltid virker inn først. For det kjennes nesten litt flaut, på en merkelig måte. Flaut at noen gir oss penger, at vi sikkert står på en liste ett eller annet sted i det offentlige rom, og at noen kan se det.

Det første jeg gjør når noe av en viss størrelse skjer i det ellers så hverdagslige livet mitt, er å ringe mine nærmeste og fortelle. Og det er akkurat i det jeg hører hvor glade de blir, det går opp for meg: Vi fikk faktisk søknaden innvilget! De tror på oss. Herregud, for en fantastisk nyhet!

Det er da jeg får lyst til å hvine som en billig nyttårsrakett, og smilerynkene går oppover som linjene etter en sånn tung, svær sak som henger på nattehimmelen i noen titalls sekunder. Det er som om noe eksploderer, både inni og utapå.

Å logge seg inn, åpne brevet og lese «innvilget» er helt ubetalelig (bokstavelig talt) 🙂

Når gloa etter den siste gnisten svartner og gledesrusen senker seg, starter hjernevirksomheten. Først med stoisk ro, så med en buldrende og taktfull produksjon av virkelige tanker, som en nyttårsbombe til en tusenlapp.

Sånn er det et par dager. Når de verste vindkastene har lagt seg etter stormen, mens jeg er ute på åkeren og plukker rakettpinner, går det virkelig opp for meg. Hvor stort det er. Så blir jeg litt redd. Kjenner den litt søte, svidde lukta av bondeanger. Hvordan oppfyller en egentlig en slik tillitserklæring? Hva om vi mislykkes?

Det er som om tankene går opp og ned som en nyttårsrakett, i dagevis.

I skrivende stund har kruttrøyken lagt seg og snøen virker hvit og ren, tom for spor etter opp og nedturer. Det meste har falt på plass: Markedsundersøkelsen er under planlegging (blogginnlegg kommer kanskje allerede i morgen) og i løpet av kort tid håper vi å se den første prototypen.

Jeg vet vi ser ut over et utrolig spennende 2017! Det blir nok ikke siste gang jeg opplever at gledesrus ender opp med skrekkblandet fryd, eller at noe stort som skjer, blir overveldende. Jeg håper ikke det blir siste gang, heller.

Med det ønsker jeg dere alle et riktig godt nytt år! Vær rause med hverandre, og ha det moro! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *